torsdag 2 juni 2011

Vad går det att göra

Vad kan politikerna göra? De kan börja att fatta ett konkret beslut. Om att heltid är en Rättighet. Inte än massa inriktingsmål eller program för mandatperioden.
Fatta beslut om att alla nyanställningar ska vara Heltid. Tvinga verksamheterna att organisera sig efter beslutet och inte vad de själva tycker är bäst.
Se över ansvarsområden. Ska det fungera kanske personal behöver ha två arbetsplatser. Då kan inte ansvarområdena vara för små. Dessa resultatenheter som alla ska vara själbärande är en katastrof. Att leka affär med sig själva ger ingen vinst. Det upptäckte mina barn när de var små.
Skriv in upphandlingsunderlaget att det ska vara heltider vi d entreprenader. De privata aktörerna är finansierade med skattemedel. Alltså ska de ha samma regler som offentliga sektorn.
Det viktigaste är ni politiker gör något och inte bara sitter med era program.
Finns det några ljuspunkter. Ja några. Ävkarleby kommun är den kommun i Uppsala län som kommit längst. Men än är det inte klart.
Landstinget har också kommit långt. Av landstingsråden fick vi ju det allra bästa beskedet under hela Rättvisemarschen, även om det bara indirekt gällde heltid. Inom Landstiget ska det INTE förekomma delade turer. Om vi upptäckte några vill deha reda på det direkt
Där har kommunerna mycket att lära. Konstigt att samma politiska åskådning har en annan uppfattning i kommunerna än i Landstinget
Jag skrev förut att Kommunal också har sina problem. Det spar jag till i morgon då jag ska avsluta bloggandet när det gäller 2011 års Rättvisemarsch

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar